Red.En bra bild på hur min färg på håret ser ut.
Igår var Liw och Angelica här, det slutade med en spontan färgning på mitt hår. Jag var sjut trött på att vara blond så det fick bli riktigt rött. Varför vara mesig tänkte jag tyst när jag valde färgen.

Instaspam III


1. Marcus var på snabbvisit så vi hann igenom det senaste skvallret.
2. Mina tuschpennor intog sängen.
3+4. En dag när jag åt middag med pappa och sen var det film med fina kompisar.
5. Pappas tapet ifrån Ralph Lauren
6. Jag på Media Markt.
7+8. Klassträff hos min lärare Mattias. Jag intog hängmattan och där låg jag nästan hela kvällen.
9. Spookie, min största kärlek.
10. Eftersom jag inte får jobba med nagellack så tar jag ut mitt målarberoende på Elins naglar.
11. En skål godis.
12. Jag kom inte in på högskolan.
13. Liw tröstade mig med onsdagsöl.
14. Fika på Johan's med mamma, morfar, Johan och Lasse.
15. Jag och Johan.
16. Spookie♥

En stulen lista

Eftersom det enda jag tycker att jag gör det senaste är att jobba, sova, äta, träffa kompisar en kort stund så är det inte så mycket att blogga om, därför får ni en stulen lista från Elsa.

Jag heter
Amanda Margareta Sandberg. Amanda vet jag inte vart det kommer ifrån, men mitt namn betyder iallafall värd att älskas. Margareta är ett ett släktnamn som nu är på sin femte generation tror jag. Namnet förväntas jag väl att föra vidare till mina egna barn. Sandberg är min mammas efternamn, mina föräldrar var inte gifta när jag föddes. Fast nu har de ju inte samma efternamn för det.

Jag är för tillfället väldigt trött på livet i Jönköping. Jag var fullt inställd på att flytta och starta nytt, men man ska ju inte deppa ihop för det.

Jag är duktig på att måla, teckna och allt som hör där till, fotografera, sminka, sitta och snacka strunt med kompisar i flera timmar och några saker till.

Jag tycker inte om att ligga nära inpå någon när man sover. Jag vill sova själv. Sen tycker jag inte om att bli väckt, helst ska det vara självmant eller väckarklockan.

Jag är jättedålig på att passa tider och att komma ihåg vilka jag ska träffa och när. Men detta botas ofta genom att skriva upp saker och ting i kalendern.

Jag läser Harry Potter. Nu när allt har tagit slut måste man börja om på allt igen.


Jag gillar dofter. Jag har något slags kreepy luktminne som gör att jag har lätt att komma ihåg hur andra doftar. Sen kan jag känna den dofter på flera meters avstånd. Tex när jag var tillsammans med min första pojkvän så hade han en parfym som jag hade köpt till honom. Den luktade väldigt mycket. Nu typ sådär fyra år senare kna jag fortfarande känna igen den doften om någon går förbi och har den på sig, men jag känner fortfarande att det inte är hans doft.

Jag sjunger inte allt för bra. Men jag älskar ändå att sjunga. När jag sitter i bilen och kör sjunger jag fullt ut. Många får stå ut men jag skäms inte. Vissa kan sjunga, inte jag men jag kan ju måla förskräckligt bra istället.

Jag älskar att bli masserad och att köpa väskor, min väsksamling är nu på 48 stycken. 

Jag önskar att högskolan kunde ringa och säga att jag har fått en reservplats. Det skulle göra mig så sjukt lycklig. Annars skulle jag verkligen vilja ha heltid på mitt nuvarande jobb.

Jag är inte speciellt bra på att hålla ordning och att städa. Katastrofalt dålig är jag.

Jag pratar med lite Jönköpingsdialekt, det kommer fram ibland och speciellt efter några drinkar. Sen kan jag inte säga ett rullande r. Det retades många för när jag var liten i skolan, jag tyckte det bara var lite coolt eftersom det gjorde mig lite mer unik.

Jag tycker om glasskålar i färg, katter, doftljus, färger, appletini, att gå på loppisrundor, gå barfota hem från krogen på sommaren med klackarna i handen, dra luggen bakom örat, cigg med cola på soliga sommarkvällar.

Jag är beroende av ögonkräm mot svullnad, coca-cola hemskt nog och pengar precis som alla andra.

Jag har på mig mina shorts med resår från Monki, stor sommarfavvis och svart linne.

Jag dricker mängder av coca-cola, te och kaffe med mjölk. Värsta koffein-beroende. Usch!

Jag lyssnar på nästan allt, förutom jazz och soul. Har svårt för den sortens musik. Nu på det senaste har det blivit väldigt mycket Veronica Maggio, Amaranthe och soundtracket till Across the Universe. Alltså en väldigt stor blandning.

Jag blir arg på folk som är snåla och tjaffsar om pengar. Visst att alla inte har lika mycket pengar, men ekonomisk och snål är inte samma sak. Snåla människor har en tendens till att vara väldigt tråkiga i allmänhet och sen att det ska tjaffsas om några kronor hit och dit. Sådant kan göra mig sjukt förbannad. Men samtidigt förstår jag att alla tjänar inte lika mycket pengar, men det är inte en anledning till att vara snål.

Jag är rädd för höjder och döden. Inte döden för min del, men att alla en gång faktiskt ska dö. Om tex kompisar någon gång kommer gå vidare tidigare i livet eller när jag en gång i framtiden kommer förlora Spookie min hund. Jag kommer inte överleva det. Sådana tankar gör mig livrädd. 

Jag kan inte förstå hur endel inte kan tro på att det finns någon övermäktigt, typ som Gud. Att bara kunna tro på slumpen. Jag är kristen men jag går inte till kyrkan. Jag tror bara på att Gud har skapat detta som vi lever i.

Jag är pinsamt dålig på att diska. Ofta ligger det tre till fem dagars disk på min diskbänk. Skäms på mig men så ligger det till.

Jag är uppväxt i ett stort tvåfamiljshus av tegel mitt i stan med min familj och min mormor och morfar boende under oss. Med en jättestor trädgård.

Jag har på den senaste tiden fått sjukt dålig hy. I ungeför en månad, bara massa finnar som ploppar upp lite här och var. Jag hatar det för när jag var i tonåren så hade jag inte en enda finne. Visst var huden fet och ful men aldrig finnig. Det kommer nu när jag är tjugoett. Jag tror stenhårt på att det är för att jag börjar jobba på McDonalds. Fet omgivning=fet hy.


Katten?!


Vad hände med katten som jag och Amanda hittade?
Efter ungefär en vecka så kände jag att jag vill antingen ha kvar katten föralltid eller så måste jag ge bort den. Kärleken för henne växte och jag kände mig inte redo för att binda mig till en katt än. Dessutom om jag ska ha katt vill jag ha en kattunge ifrån början så att man lär känna katten ifrån grunden. Amanda fick ha katten i två dagar sen beslöt vi att lämna in katten till polisen. Så nu har den ett hem på ett djurhem. Där får den stanna i tre månader. Har inte ägaren tagit kontakt med polisen eller att de har hittat en ny ägare så avlivas hon troligtvis.

Länge leve du min vän du som alltid följt mig hem nykter eller alldeles för full


Promarkers.

Ny design. Finally!

Nu har jag suttit tre dagar och pillat med designen. Tyckte att jag behövde något nytt, något riktigt nytt.
Och något som gör mig glad, rosa! Fast jag funderade på blått också men får se om jag byter.

Men koderna är sjukt fel när man går in på inläggen och på kategorierna. Sorry för det, men vet inte hur man fixar det. Kan Du det så tipsa gärna hur man fixar det.

Du är krossad och jag går fri


Livet tar slut här och nuSista Harry Potter-filmen. Den allra sista. Nu har man verkligen ingenting att längta till längre.
Men den var helt fantastisk. Så fantastisk att jag började lipa när den var slut.

Förresten kom jag inte in på den utbildningen jag ville. Men så var det med det. Jag får söka nästa år och hoppas på bättre resultat. Jag har iallafall anmält mig som reserv. Det blir att jobba ett år istället, men det är ju också en livserfarenhet.

I'll pretend that I'm kissing the lips I am missing


Idag sminkar jag mig i gult och orange. Det får ju mina ögon och se sådär extra blå ut.

Trettonde

Nu gäller det.
Detta dygnet är sjukt spännande.
Jag får reda på om jag kommer in på högskolan eller inte.
Alltså om jag får min framtid som fastighetsmäklare.
Eller inte.
Jag har egentligen lite dåliga betyg så jag hoppas inte för mycket.
Men jag hoppas ändå på det bästa.
Isåfall flyttar jag om drygt en och halv månad.
Jag är så nervös att jag nästan kissar på mig.

So how come when I reach out my finger It feels like more than distance between us


Promarkers.

Gårdagen


Instagram.

Min gårdag var bra.
Frukost med mamma.
Jobb på Mcdonalds.
Tagit på mig fina klänningen.
Middag hos pappa.
Häng med Mathias på balkongen.
Film hos Johanna med Mathias, Niklas, Caroline och Hampus.
Fint värre.

En måndag


Instagram.

Marcus kom och väckte liv i mig imorse, eller vid lunch rättare sagt. Han är på snabbvisit här i Jönköping tills imorgon och vi satt och filosoferade om livet. Jag fick även reda på att jag är medbjuden på en grupputställning i höst tillsammans med åtta andra unga konstnärer här i Jönköping, så det är jag riktigt pepp på!
Min lillasyster var även senare på besök och vi åt mat hos pappa.
Efter det så blev det en fika på Adelante med Mathias i den kalla luften, vart tog sommaren vägen?
Kvällen har avslutas med en pratstund med Amanda på min balkong och att jag har lastat in ritgrejerna i min säng för att försöka komma igång med Promarkers igen. Det var för länge sen sist, innan var det typ varje dag.

Puss på alla.

MagnoliaTagna för cirka en månad sen.

RSS 2.0