SypallJag fick ärva en gammal sypall från min mammas farmor. Den hade stått hos Vivan men hon hade ingen användning för den och jag blev överlycklig när hon frågade om jag ville ha den.

Inuti var det bara trä, jag kunde inte riktigt se fina garner ligga där. Utav morfar har jag fått fyra gamla röda ryamattor. Jag hade inte användning av alla så en klippte jag sönder och gjorde botten av. Slår vad om att det inte finns någon annan i världen som har en ryamatta till botten i en sypall!

Sen var det att börja klä om locket. Det gick snabbt och smärtfritt.

Halva klar. Tog även bort träramen som satt i botten.

I lådan satte jag fast scrapbook-papper som jag fyndade på Ullared. 30 spänn för 60 ark, när de i vanliga fall kostar 12 spänn styck.

Jag visar min skräppåse. När jag och mina syskon var små så skräpade vi ner mycket på bordet och runt omkring. Mamma sa då att man kunde ha en skräppåse att lägga allt i från början, så slipper man städa så mycket. Det förljer jag fortfarande. Eftersom pallen lutar på sidorna var jag tvungen att sy ihop bitar. Tyget är förresten från Tabergs tyger. Det var nästan snuskigt dyrt för min del, men jag tänkte att jag har knappt lagt tusen kronor på möbler så därför blev det ett fint och dyrt tyg. Jag tyckte jag förtjänade det för det är så himla snyggt.

När jag hade sytt ihop delarna var det bara att börja spänna. Jag fick göra om en del delar några gånger men det blev tillslut perfekt. Det blev tyg över så jag gjorde en liten påse/necessär.

Den passar perfekt i den mittersta lådan.

Tyvärr glömde jag ta kort på hur hela sypallen böev tillslut men det kommer imorgon. 8 timmar tog det cirka att göra allt.Puss.

 Det är väldigt mycket som händer med flytten. Köper nästan grejer varje dag som ska med. Idag blev det ett tyg som jag ska klä om min sypall med. Igår blev det påsar att ha tvätt i, en grön filt och en fåtölj. Nu roar jag er med en lista ha ha.

Favoritlukt
: Toni! Att snufsa på hans bröst är det bästa som finns.
Favoritfärg: Just nu mörka färger såsom lila, vinrött och mörkt turkos.
Favoritkänsla: När jag precis har kommit på en skitbra idé, sätter mig vid ett bord och förverkligar den.
Favoritväder: Strålande solsken, 10 minusgrader och pudersnö.
Favoritögonblick: När Toni varje morgon stoppar om mig innan han går till jobbet. Ungefär tjugo över fem åker han till jobbet. Då lägger han båda våra täcken på mig och trycker in kanterna, pussar mig på kinden och säger att han älskar mej.
Favoritord: Bajs.
Favoritlåt: Always on my mind med Elvis.
Favoritfilm: Vanilla Sky bla.
Favoritkonstnär: Gillar sällan en konstnärs ALL konst, gillar bara vissa målningar så kan inte välja.
Favoritscen i film: I Vanilla Sky när Cruise pekar mot leverfläcken på flickan och säger att han vill vara den när han blir stor.
Favoritcitat: Bara döda fiskar simmar medströms.
Favoritårstid: Vinter, men bara när dte är snö, annars är det hösten.
Favoritbok: True Blood böckerna är bra, läser inte mycket böcker.
Favoritmat: Allt med pasta.
Favoritdryck: Te, citronsaft och cola.

En halvtimmes arbete


En lördag


Elsa Billgren som alltid är bra som modell.

Det har varit besök på second hand idag. Hittade ett matbord som var jättefint och kommer passa perfekt. Efter så var jag på a6 med Hanna och bytte ett linne till en tröja och efter det köpte jag röda koppar med vita prickar.
På kvällen har min faster Vivan haft 65 års kalas. Alltid lika kul med jättegod mat och trevliga människor.

Akvarell


Iphone-bild, därav den sjuuukt kassa kvalitén.

Idag målade jag färdigt min akvarell av Elin och Kickan. Den tog ca 3 h eftersom endel frågar ibland hur lång tid saker tar. Tre timmar av intensivt målande. Jag använder både akvarellpennor och vanliga akvarellfärger. Med pennor blir det lite mer intensiva färger och större kontraster. Tyckte jag gjorde Kickan så himla bra, jag är i vanliga fall urkass på att måla djur.

En klick röd.
En lite finare bild på håret iallafall. Men det är svårt att sätta färgen, självklart är det rött men ibland är det lite mer orange och ibland lite mer brunt. Men jag tycker jag själv har lite år morotshållet. Mina ögon ser jätteblå ut och mina läppar ser mer rosa ut.

I övrigt ser rummet ut som kaos. ALLA grejer ligger på golvet. Men vi har iallafall köpt klart nästan hälften av alla grejer till lägenheten. Längtar ihjäl mig!

RödIdag ÄNTLIGEN så klippte jag och färgade håret. Lovely ♥

Saknade te havsJag är säkert sjukt efter som vanligt. Men sjukt vad underbart ♥

Amigurumisar

 

Detta är Signe, Mister Morot och Yster.

 

 

 


Det går helt enkelt bra nu.Idag har jag och Toni varit förlovade i ett år. Det känns som att det har gått väldigt för fort. Det känns knäppt.
Om några dagar har vi varit tillsammans i ett och ett halft år, det känns ännu knäppare.
Vi har mer kärlek än någonsin och vi har en aldelles egen lägenhet.
Det går helt enkelt bra nu.

Merlin

 

Igår hade familjen finbesök utav mister Merlin Excalibur. Han är en scotte och tio veckor gammal. Hans ägare sklle på tställning och han fick inte följa med, så vi fick uppdraget att underhålla honom en dag. Spookie tyckte väl att valpen var sådär, han fick ju inte uppmärksamhet alls. Valpen var lagom kaxig och tog hans ben. Jag har glömt bort hur påfrestade det var att ha valp. Att inte ha en hund som säger till när han är kissnödig utan bara gör det sådär mitt på golvet och sen självklart trampar lite i det. Sen samtidigt vakta så att han inte försäker gå ner i trappan och trillar. Mycket att hålla koll på, jag är iallafall inte redo för en valp.


Kattlivet - Den tredje parten


Lägenheten

Igår gjorde jag något stort. En sådan stor grej man bara gör några gånger i sitt liv.
Jag fick några papper och skriva på, träffa mäklaren, säljare och vips så hade jag en alldeles egen lägenhet. En två i mitt på torpa. En vit lägenhet med ett litet kök och altan.
Inflyttningsdatum är inte klart än men det blir om några veckor.
Jag och Toni har längtat länge efter en lägenhet och nu har vi en, det är svårt att fatta.

Men nu är det Bongo som gäller. Ciao!

RSS 2.0