Sotning
Igår var det utekväll på Bongo. Jag kom dit kvart i nio men då var det fullt så jag fick stå i kö i en kvart och det sög. Det enda roliga med det var att jag fick stå oc snacka politik med en moderat.
Det blev lite för mycket dans för när jag skulle gå hem så kunde jag knappt gå i mina klackar. Fattar inte varför jag alltid ska envisas och gå i klackar när jag får lika int varje gång?!
Men min sminkning var tuff iallafall.

Hårnålar gånger tusenHar använt ett program som heter Toycamera som går och ladda ner här. Gör bilder sådär vintage, inget att rekommendera till riktiga kamerabilder men till webcam bilder funkar det finfint.

Jag är nu nästan helt frisk från min förkylning. Idag testade jag att sätta upp håret med tusen hårnålar och jag tyckte det blev väldigt fint. Första gånger jag har uppsatt på typ 2,5 år! Eller gulligt och annorlunda som Toni kallade det. Kändes skönt att inte ha håret i ansiktet hela tiden. Det är ju också just nu en väldigt ful längd på det så jag får väl ha det såhär till jag gör något med det. Kanske klipper lugg eller vem vet.


Koka Blå


För nästan tre veckor sedan fyndade jag min Koka-kanna på Stallqvarn. För 200 spänn. Det var nästan att skämmas och betala så lite för den, och inte dte minsta sliten. Ugnsformen var dock lite dyrare men det är världens finaste serie, designad av Hertha Bengtsons för Rörstrand på 50-talet.
Allra finast är ju mönstret.
Jag trodde starkt på att man inte kunde sätta dessa på svisen eller i ugnen men när jag frågade personalen och de trodde jag nästan var lite efter. Man kan det och mitt te blir ju faktiskt lite godare när jag kokar det i denna kanna.

När jag flyttade in i lägenheten fick jag smörkoppen från serien "Picknick" av Rörstrand utav min gammelfaster. Den ska jag också samla allt jag kan på, men den är lite mer svårhittad än Koka.

Gjorde en egen kategori till denna, loppisrundor. Jag och mamma är ju varje lördag på loppis och letar och jag kommer ju alltid hem med något kul. Imorgon ska jag visa mina fina ugglor. Jag måste bli lite duktig och visa allt jag fyndar.Den härJag vill ändra min header och gjorde denna men sen NEJ! jag vill ju inte fortsätta på musikgrejen...

Från Berghs till förkylningsteorier.

Det är nog ingen som orkar lyssna på mig om jag skulle börja babbla om detta så jag tar det här istället.

Att vara förkyld är spännande. För jag har alltid trott att förkylning uppträdet likadant, alltid. Men tydligen inte denna gången. Jag är inte ofta förkyld men när jag är det får jag alltid feber på köpet, grattis till mig. Jag blir alltså sjuk så skolan blir inte av. Men jag har alltid varit mest sjuk första dagen, liksom vaknat med snuva, hosta och feber.
Men denna gånger bara växer det och växer. Nu är det tredje dagen, jag är trött på att vara sjuk men detta har varit den värsta dagen hittills. Hade massa feberdrömmar inatt och inte nog med det så kunde jag inte sova förrän sju på morgonen.

Jag har alltid trott att sjukdomar går neråt i kroppen, typ. Tex när jag blir sjuk så blir jag väldigt svullen i ansiktet. Det börjar alltid över hela ansiktet, sen bara ögonen, näsan och läpparna. Men denna förkylning har gått tvärtom. Från halsen till näsan. Fattas ju bara bihålorna nu.

Sen att alltid vara täppt i näsan?! En näsborre i taget. I tre dagar har det varit vänster men nu har den bytt. Då kanske det är tre dagar kvar då.

Tack för att ni läser mina ibland sjuka inlägg. höhö.

Bajsnäsa


Foto: Annie

Jag bara klagar nu på att jag är sjuk, men jag hatar det.
Inatt kunde jag inte sova och när jag väl somnade vid klockan sju på morgonen så drömde jag massa feberdrömmar. Jag vaknade vid nio och trodde att det var torsdag. Jag vill va frisk.

Det där med Berghs...
Har försökt sova sen klockan elva men nejnej min näsa och hals vill inte låta mig sova. Jag är täppt så måste andas med munnen och då blir halsen överansträngd så måste dricka vatten vart femte minut typ, vilket leder till täta toabesök. Det är fint och va förkyld.

Så jag tog mig upp ur sängen och tänkte att jag skulle göra något nyttigt. Vilket resulterade i dessa två urkassa bilder. Vet ni vilken pärs det var att få ihop det där med pennorna?! I en position då också att ha ansiktet neråt... Inte bra för näsan. Sen när jag var färdig och skulle lägga dit suddet så tappade jag det på pennorna. Klumpig som jag är.

Men jag ska som sagt söka in till Berghs School of Communication. Grafisk Design.
Det är bara arbetsprover man söker in till och det är så det ska vara. Arbetsproven är hårda och det är mycket man ska göra. Enligt mig, om man nu jobbar som något liknande tycker man säkert "Det där gör ju jag på en dag typ!"
Medans jag har till femte april om jag vill söka deras stipendie, och det vill jag ju. Två månader och komma på världens idé...
Jag vet att många som söker och kommer in redan har en grafisk design utbildning och jobbar med det, men jag tycker att jag kan söka iallafall. För jag vill så djävulsk komma in, flytta till Stockholm och bo på söder, haha.
Delen med Stockholm stämmer egentligen inte. Men kommer jag in så måste jag flytta. Även om jag inte skulle vilja flytta en meter bort från Jönköping. Men Berghs (eller konstfack) skulle få mig att vilja det.

Jag har valt ut en finfin anteckningsbok som jag fick av päronen att skriva er tankar, idéer och klista skisser i. Tillsammans har jag min sockerlåda och mina pennor till hjälp. Särskillt min favoritpenna som jag har ett tiotal av från Åre.

Så nu när jag har skrivit allt det där lär jag ju kunna sova. God natt! ♥

Söndagsblogg

 

Vaknade inatt av att min näsa hade blivit igentäppt och att halsen var förstörd. Förskylningen är här!
Inte sp konstigt egentligen efterosm Toni var jätteförskyld i början av veckan. Men jag är sur för då kan jag ju inte åka skidor.
Igår tog jag med mamma på språret, det var kul med sällskap men hon såg lite rolug ut eftersom alla har tunna jackor medans hon åkte i en orange stor täckjacka.
Ikväll ska Matcus komma hit med Yonas och det ska bli jättekul. Jag saknar honom när han bor i Göteborg.

 


Rubrik...

Sötaste Ebba.

I skolan idag så skissade jag på mina Paris-tavlor. Vi har ett projekt att göra fyra kvadratiska tavlor med temat staden. Jag gör det lite mer grafiskt denna gång. Ni får se senare.
På fredag är det inlämning till ungdomens vårsalong. I NÄSSJÖ! DÖR!

Peace!


EBBA II
Ebba
Lilla Ebba.

Fotade min syssling i söndags, ni vet hon som låg i Christinas mage, som jag fotade i somras :)
Det var nog det svåraste inom fotojobb jag har gjort. Man kan ju inte riktigt säga till en bebis att vara still och kolla in i kameran. Sen också att man har ju begränsad tid efterosm bebisar sover ju väldigt ofta.
Men det var väldigt roligt och det lär ju bli fler gånger.

Systeryster in action

haha♥

En styck Spookie.


Min bästa bild på Spookie tagen i april förra året.

Att ha en hund är det bästa som finns. För man har en bästa vän som alltid ställer upp. Speciellt om man har en hund som Spookie. För Spookie är så överkelig så att man nästan dör ibland. Det finns ingen stund på dygnet då han inte vill kela. Hela familjen gosade väl ihjäl honom när han var valp...

Jag saknar så mycket att ha hund. Det är det främsta jag saknar med att inte bo hemma. En hund som blir så glad att han nästan viftar sönder svansen för att han blir så glad.

Jag vill ha en hund! Ett hem är inte ett riktigt hem utan en hund. Punkt.

Mina stunder...

Ibland är jag så himla klantig så att det inte finns ord för det...
Jag brukar aldrig radera bilder från kameran i datorn ifall jag nu skulle klanta till mig. Men nu så raderade jag dem.
Vad händer då?! Joooo jag raderar dem även från datorn och nu kan jag inte få tag på dem igen :'(
Inga viktiga bilder men iallafall. Usch och fy på mig.

10 månader med Photo Booth


Sockan


Sockerkakan aka Sockan.

En fin flicka som pappas Liw har köpt. Är lite smått avundsjuk för hon är typ världens sötaste katt, och vildaste. Längtar till sommarn då man kanske kan få hem en liten katt.

FondväggMålade en vägg på Ny reklam för en vecka sen ungefär. Pappa kläckte en idé och jag fick sätta den på väggen.

Hannas present
Ikväll ska jag hjälpa Hanna med de sista kartongerna till hennes nya lägenhet.
Har köpt inflyttningspresent på dagens second hand-runda. Brickan är roligast. För typ ett år sen hittade jag en ölkanna med samma ankmotiv så tyckte att hon kunde få en passande bricka.
Precis som mig så har Hanna en grej för burkar. Glasskålen är kanske mer min grej men den är asfin och Hanna ska också in i det träsket ;)

Figurinslagning


Lindas sminkblogg


Min scanner gjorde som jag ville! JIPPI!


Linda har ju världens bästa sminkblogg så hon måste ju såklart få sig en teckning idag.

Elsa


Dumma scanner... FY FY!

Elsa Billgren är detta. Jag känner henne inte, har aldrig träffat henne men hon har en utav den mest inspirerande bloggen.

Liw


Som vanligt är min scanner jävligt kass och inte tar med hela bilden... Ni får nöja er med detta.

Ibland måste jag ju bara berätta lite om den personen jag har målat av. Detta är ju då Liw, hon har ju synts ett antal gånger på bloggen. Denna gång lite rödlätt, hon skulle bli brunhårig men helheten blev en annan.
Denna gång ska jag berätta om Liws namn.
Wikipedia: "Kvinnornamnet Liv är ett nordiskt (norskt) namn. Namnet härstammar från det isländska ordet hlif som betyder värn eller skydd. Liv förknippas oftast med ordet livLif kvinnan som överlevde ragnarök." Fast Liw är lite speciell och stavar sitt namn med W, ungefär som när man heter Sara och stavar Zara, bara fär att vara lite extra cool ;)
Men Liw är ju ett väldigt bara namn att skämta om med, en klassiker är ju vad Liw skulle heta om hon gifter sig med Stefan Liv, Liw Liv haha. Sen är det bara och komma på fler...

Valp


Bild

Idag när jag var hemma hos päronen snackades det valpar och frallor. Om man bara hade tid för en egen liten hund. Som den lilla boxervalpen på bilden. SÖT♥

Bilder från nyår

Hade framme kameran i typ fem minuter. Jag är så extremt dålig på att vara aktiv med kameran.
RSS 2.0